Rabu, Disember 24, 2008

Mendapat anak saudara kedua..

Assalamualaikum..

Pada 15 Disember 2008, iaitu beberapa hari yang lalu, abang iparku, Abelong telah menghantar satu pesanan ringkas ke telefon bimbitku. Aku dapat mengagak perasaannya yang sangat teruja ketika itu kerana Abelong sebenarnya menyampaikan satu berita yang gembira bagi kehidupan berkeluarganya bersama kakakku, Kaklong.

"Assalamualaikum. Alhamdulillah, Kaklong selamat bersalin pukul 2.55 petang. Lelaki," begitu ringkas mesej yang membawa khabar gembira itu.

Bayi yang baru lahir itu adalah anak kedua mereka setelah dikurniakan anak perempuan sebagai anak sulung pada tahun lalu.

Hari ini, Kaklong pula menghebahkan perkembangan mengenai nama bayi barunya itu.

"Salam. Hari ni baru buat surat beranak. Nama dia Nik Muhd Izzat," akhirnya nama anak saudaraku itu didaftarkan.

Aku tiba-tiba teringat akan anak sulung Kaklong. Nik Nurul Iffah namanya. Sungguh lincah. Sesuai dengan umurnya yang baru melepasi setahun. Kini, dengan adanya Nik Muhd Izzat, sudah pasti keluarga besar kami akan bertambah meriah. Tidak sabar rasanya ingin melihat anak saudara lelakiku yang pertama itu.

Pertengahan tahun hadapan, Iffah dan Izzat bakal mendapat sepupu pula. Beginilah indahnya kehidupan anugerah Ilahi kepada insan sejagat.


Cetak catatan ini..

2 ulasan:

atie berkata...

A'laikumussalam, kunjungan balas... hehe.Bukan main teruja lagi bakal ayah ni ye... kirim salam pada su. Pasni boleh lah tukar2 cerita.

intelligence berkata...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes

Disediakan oleh Tengku Azlan || Hakcipta Terpelihara © 2008